Ce reprezintă un CMS?

Ce reprezintă un CMS?

     CMS înseamnă Content Management System, adică pe scurt este o întreagă platforma de publicare online, a informațiilor care doriți să apară pe internet generând dinamic website-ul. Este asemănător portalurilor și blog-urilor, dar mult mai complex și scalabil, creat de obicei în php și având în spate o baza de date MySQL; integrează o sumedenie de facilități gen editare intuitivă WYSIWYG direct din browser, media manager, management drepturi user și group, sistem de template-uri, sistem mulți-lingvistic, conținutul este independent de template, organizare pe secțiuni și categorii, management complet publicare item, căutare avansată, sistem intuitiv și oricând modificabil de meniuri, etc. De departe însă, dincolo de acestea, cea mai importantă calitate a unui CMS, pe lângă un grad mare de control și automatizare, este că oricine îndreptățit să acceseze administrarea lui (cu un utilizator și o parolă) poate modifică foarte simplu și fără cunoștințe IT direct din browser aproape orice în el.

În general CMS-urile sunt bazate pe conceptul de web 2.0. Există numeroase CMS-uri, ce oferă o mulţime de posibilităţi, însă cele mai importante CMS-uri  şi mai uşoare sunt următoarele: 

1. WordPress – este cel mai simplu exmplu de web 2.0, fiind cea mai cunoscută temă de blogging. WordPress  oferă o mulţime de posibilităţi de a schimbă site-ul în orice modalitate dorită, folosindu-vă de teme create de alţii, şi de plugin-uri uşor de instalat

2. Drupal – Acesta poate fi folosit pentru o varietate de lucruri. Printre principalele avantaje se încadrează „Collaborative Book” ce permite crearea unei cărţi virtuale, de asemenea, folosind Drupal este foarte uşor de a personaliza  „look-ul” paginii voastre web.

3. Joomla – permite utilizatorului să creeze aplicaţii puternice web online. Iată cîteva exemple de site-uri ce funcţionează cu Joomla: magazine online, mici afaceri onlineportale de comunităţii, website-uri personale sau personalizate. De-asemenea Joomla a făcut încredibil de simplă aşezarea reclamelor de tip banner pe website-ul propriu, prin aplicaţia Banner manager. 

4. Symphone – oferă utilizatorului suportul necesar pentru a crea orice tip de website. Este foarte uşor de a crea un simplu blog, un site de ştiri sau și o reţea socială. 

5. Pligg – acesta este un CMS foarte cunoscut, fiind o platformă de social networking ce încurajează utilizatorii să acceseze site-ul. Pligg este ideal pentru o reţea socială, avînd opţiuni de grupuri, mesaje private, sistem pentru comentarii avansat. 

Sursa: https://www.siteweb.md/  https://www.quanta-group.ro/

Lasă un răspuns