Inovație: Primul sistem de livrare prin drone în mediul urban

Inovație: Primul sistem de livrare prin drone în mediul urban

Livrarea de produse prin intermediul dronelor este cu un pas mai aproape de realitate.

     AHA, una dintre cele mai mari companii de eCommerce din Islanda, și-a propus să găsească  noi modalități eficiente de a livra produse clienților din jurul orașului Reykjavik.Folosind sistemul de livrare Flytrex, care utilizează dronele, AHA livrează acum colete, reducând semnificativ timpii de livrare dar și costurile.Sistemul inovator Flytrex funcționează alături de flota clasica, mărind astfel capacitatea zilnică de livrare, fără a crește costurile legate de forța de muncă.

     Ce anume poate fi livrat prin intermediul dronelor? Aproape orice, susțin reprezentanții AHA.Fie că este vorba de alimente, flori sau un telefon nou, produsele ajung rapid și în siguranță la destinatar.Sistemul complex dezvoltat de Flytrex oferă gestionarea avansată a traseelor, stabilirea de rute inteligente și aterizarea cu sau fără aprobarea destinatarului. De asemenea, sunt oferite rapoarte detaliate pentru fiecare livrare în parte.

     În prezent, reprezentanții AHA au confirmat că exista 13 rute prestabilite care pot fi folosite de drone, iar greutatea maxima a coletelor transportate de acestea este de 3kg. Pot fi livrate prin intermediul noului sistem inclusiv produse perisabile, precum mâncare sau băuturi, cu un timp mediu de livrare de doar 5 minute.Conform retailer-ului, acesta este primul sistem de livrare prin drone in mediul urban la nivel mondial.

Restricții de zbor

     Pentru a tempera  un pic optimismul care însoţeşte ştirea,trebuie spus că în majoritatea ţărilor există în continuare restricţii legate de zborul cu drone. Autorităţile spun că abia în anul 2021 se vor schimba reglementările generale privind operarea dronelor în spațiul aerian. Până atunci, companiile care operează transport cu drone vor trebui să respecte anumite condiții. De exemplu, fiecare dronă trebuie să aibă un operator, nu există încă posibilitatea ca 

o singură persoană să opereze simultan mai multe drone, deși UPS spune că va face cerere la FAA pentru a permite acest lucru. De asemenea, este nevoie de un document de exceptare de la FAA pentru fiecare traseu efectuat „în orb” – fără ca operatorul să aibă drona în vizor. Și, momentan, transporturile cu drona vor fi limitate la campusuri și zone private. Scott Price, directorul de strategie al companiei UPS spune că există sute de astfel de spații în. SUA, unde serviciile de livrare cu drona vor putea fi efectuate în condiții de maximă siguranță și respectând legislația în vigoare.

 Sursa: https://mindcraftstories.ro                https://trans.info/ro

 

Lasă un răspuns