Galaxy S20 Ultra: noul flagship Samsung

Galaxy S20 Ultra: noul flagship Samsung

Galaxy S20: un nou nume

     După mai multe zvonuri, care sugerau iniţial că următoarea gamă de telefoane high-end şi premium de la Samsung va fi numită „Galaxy One”, devine destul de clar acum că noile telefoane ale companiei vor purta numele Galaxy S20. Aceste informaţii vin direct de la producătorii de accesorii, care au în plan realizarea de carcase pentru S20. Mai mult, compania are de gând să schimbe aproape complet şi modul în care aceste modele vor avea „loc” în această gamă, modelul de bază fiind chiar Galaxy S20, nu un model „inferior” precum cum Galaxy S10e din 2019.

     Practic, modelul de buget iese complet din discuţie, lăsând iPhone 11 fără un concurent direct din această gamă. Totuşi acest lucru nu înseamnă că seria Galaxy S20 nu va avea tot trei modele, ci că acel loc va fi practic ocupat de modelul Galaxy S10 Lite, pe care încă nu l-am văzut în mod oficial, dar care va păstra aceeaşi linie de design precum noua serie de dispozitive. De fapt, deja am văzut primele modele care se aliniază la acest design în urmă cu câteva săptămâni pe modelele Galaxy A51 şi Galaxy A71.

Galaxy S20 Ultra: noul flagship Samsung

     Cel mai mare şi mai scump model Galaxy S20 de la Samsung va fi noul Galaxy S20 Ultra. Acesta va fi poziţionat în gamă mai sus decât Galaxy S20+, într-o manieră similară cu modelul Galaxy S10 5G din 2019. Zvonurile vorbesc despre un dispozitiv echipat cu un display imens, cu diagonală de 6,9”, care cel mai probabil nu va fi cu mult mai mare decât modelul Galaxy S10 5G din 2019 echipat cu ecran de 6,7”. Pentru a păstra dimensiunile fizice ale dispozitivului, Samsung va renunţa complet la „rama” din jurul ecranului, aceasta fiind semnificativ mai mică, aproape invizibilă pe laterale şi doar puţin vizibilă sus şi jos.

Diferenţele între Galaxy S20+ şi Galaxy S20 Ultra ar putea fi minime în termeni de hardware intern, cu acelaşi sistem cu patru sau cinci camere, acelaşi procesor şi o rezoluţie similară pentru display. Singura diferenţă notabilă fiind probabil acumulatorul, care ar putea face trecerea de la 4.500 mAh în 2019 la 5.000 mAh în 2020. Astfel, cu un procesor mai eficient la bord, conectivitate 5G şi un ecran mai mare, Galaxy S20 Ultra ar putea oferi autonomie semnificativ mai bună decât S10 5G.

    Galaxy S20+: aceleaşi performanţe de top într-un corp mai mic

Chiar dacă Galaxy S20+ ar putea fi considerat modelul „de medie” din gama S20, acesta ar fi însă un soi de iPhone 11 Pro. Acesta va păstra dimensiuni puţin reduse (ecran de 6,7” într-un corp similar cu cel de pe S10+). Acesta va fi similar în design şi capabilităţi cu S20 Ultra, în special la capitolul putere de procesare şi performanţă foto.

Modulul de cameră cu cinci senzori (patru pentru fotografie şi unul de tip Time of Flight) este aşteptat să rămână identic, la fel ca şi configuraţia hardware internă. Galaxy S20+ este aşteptat în variante cu procesor Samsung Exynos 990 în Europa şi Snapdragon 865 în SUA şi China, cu 12 GB RAM şi 256 GB stocare internă, alături de un acumulator de 4.500 mAh. Acesta din urmă ar putea fi livrat alături de un încărcător de 45W, care să permită încărcare foarte rapidă pe cablu. Desigur, toate modelele Galaxy S20 sunt aşteptate cu încărcare wireless şi funcţia PowerShare pentru încărcarea wireless a altor dispozitive.

Galaxy S20: data de lansare şi preţ

     Zvonurile din prezent sugerează că Samsung pregăteşte un eveniment de lansare pe data de 11 februarie, într-o zi de marţi. Aici vor fi prezentate cele trei modele noi din seria Galaxy S20, alături de o nouă versiune de căşti true wireless: Galaxy Buds+. Tot aici ar putea apărea şi noul telefon Galaxy Fold 2 pe format pliabil cu clapetă.

Pre-comenzile ar putea începe pe 21 februarie, cu livrarea programată pe 28 februarie, la o zi după terminarea târgului de tehnologie Mobile World Congress 2020.Cât despre preţuri, acestea vor fi în ton cu cele de anul trecut. Galaxy S20 ar putea intra în ofertă la aproximativ 900 euro, la fel ca Galaxy S10, Galaxy S20+ ar putea porni de la 1.000 euro, în timp ce Galaxy S20 Ultra ar putea fi poziţionat în gamă cu un preţ de pornire de 1.100 euro. 

www.go4it.ro

Lasă un răspuns